Virtuális séta bemutatása

Virtuális séta bemutatása

Virtuális séta segítségével a bemutatandó teret sokkal interaktívabbá tehetjük a néző számára. A területet több,  szisztematikusan lefedő panoráma pont segítségével bejárhatóvá válik, melyek között a mozgást az erre a célra elhelyezett navigációs nyilak segítik. Ezzel a megoldással a térérzet nő, a néző szinte a helyszínen érezheti magát.

Természetesen az interaktivitásnak ezzel nincs vége, hiszen a túra egyes pontjain számos informális elem elhelyezésére van lehetőség. Lássuk is melyek lehetnek ezek.

Az alábbi túrát ajánlott teljes képernyőn nézni a   ikonra való kattintással.

Interaktivitást biztosító elemek bemutatása

A panorámán elhelyezhető interaktivitásért felelő elemeket két csoportba sorolhatjuk. Az egyik típus a dinamikus elem, melyet hotspotoknak nevezzük. Ezekkel az egér segítségével a néző interakcióba léphet. Egy hotspotot jelképező ikonra klikkelve megjeleníthető rövidebb vagy hosszabb információs szöveg, kép, videó, de akár külső hivatkozás is megnyitható.

A másik a statikus típusú, melyekre a felhasználónak nincs ráhatása. Ilyenek a beágyazott multimédiás kiegészítők, mint például egy utólag elhelyezett kép a falon, egy háttérhang vagy egy TV képernyőjén lejátszott videó.

A legjobb, ha a fent említett funkciókról saját szemével győződik meg a technikai demó megnyitásával!

Alaprajz vagy térkép beágyazása

Egy épület bemutatásánál a helységek egymáshoz való viszonyát könnyebben átláthatjuk, ha azt egy kis alaprajzon ikonok formájában megjelenítjük. Azon kívül, hogy az alaprajz segítségével jobban érzékeltethető a terek egymáshoz viszonyított nagysága, egy helyesen beállított tájolással, a forgás iránya egy animáció segítségével láthatóvá válik.

Ugyan ez igaz egy külső tereket bemutató virtuális túránál is, ahol egy tájolt térképen megjeleníthetjük a panoráma pontjainkat.

Néhány példa térképpel rendelkező túrára

Védett tartalom. Jobb klikk letiltva.